Social inspirator op business events

Als transman bekijk ik alles van twee kanten, dat kan ook bijna niet anders. Ik houd ervan om mensen aan het denken te zetten en in beweging te krijgen. Je kunt zaken vanuit je eigen standpunt bekijken maar het wordt een stuk interessanter als je eens een andere positie inneemt. Hoe ruimer je kijkt, hoe ruimer je gaat denken. Als spreker op business events vertel ik niet alleen, ik luister ook, kijk en laat zien, doe en laat doen.

​Voordat ik schrijver en redacteur werd heb ik  jaren in verschillende functies gewerkt bij grote verzekeringsmaatschappijen. Ik ken de werkvloer als gevierd applicatieprogrammeur, maar ook als ‘rat onderin het schip’ met taken waarvan ik niet wist dat die in deze eeuw nog door mensen werden uitgevoerd. Niet iedere werknemer wordt gelijk behandeld, is mij toen duidelijk geworden. En als geen ander weet ik dat je altijd jezelf meeneemt naar je werk. Het is onmogelijk om alleen thuis transman, homo, zwart of moslim te zijn, je bent het altijd. Je kunt je anders voordoen, je anders gedragen, maar nooit zal je de ‘neutrale werknemer’ zijn die bedrijven en overheden tegenwoordig zo graag zien.

Dit geldt overigens ook voor witte, heteroseksuele mensen die niet gelovig zijn en geboren zijn met het juiste lichaam. Niemand is neutraal. Als bedrijf kun je dat als een probleem ervaren, maar je kunt het ook in je voordeel keren en er de vruchten van plukken. Wilt u meer weten over wat ik voor u en uw bedrijf kan betekenen? Kijk op: www.mactioninspirators.com